Overview

Jedno od najvažnijih svojstava magarećeg mlijeka je njegova sličnost s kemijskim sastavom majčinog mlijeka. Okus je vrlo blag , slatkast i djeca ga rado piju.

Istraživanja dokazala su da primjena mlijeka kopitara pozitivno utječe na zdravlje djece, adolescenata, odaslih i starijih osoba s autoimunim bolestima. Konzumacija mlijeka povoljno djeluje na okoštavanje kostiju, koristi se kod bolesnika koji boluju od astme, bronhitisa, kroničnih upala kože i sluzokože te ima protuupalno djelovanje.

Jedna značajnost magarećeg mlijeka je antimikrobno djelovanje koje inhibira rast mikroorganizama i utječe na imunološki odgovor organizma, kako kod djece tako i kod odraslih osoba.  Mlijeko magarica je bogato nezasićenim masnim kiselinama važnih u prevenciji krvožilnih, autoimunih i upalnih procesa u organizmu.

Brzi info

 • Kupnja Po narudžbi
 • Pakiranje Bočice 100 ml
 • Cijena 55 eura za litru
ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Čaša za vaše zdravlje

Zašto je dobro piti magareće mlijeko

Magareće mlijeko je jako zdravo za sve uzraste radi podizanja imuniteta. Preporučuje se djeci sa problemima dišnog sustava na primjer bronhitis i astma.

Period mužnje

Magarica ima mlijeko samo dok je pule malo. To je uglavnom do godinu dana. Nakon toga pule prestaje sisati te magarica prestaje proizvoditi mlijeko.

Postupak mužnje

Magarica se odvaja na nekoliko sati od puleta. Magarica mora vidijeti i mirisati svoje malo da bi lučila mlijeko. Mužnja se obavlja ručno. Dnevno daje do 3dl.

Pakiranje i skladištenje mlijeka

Magareće mlijeko se nakon mužnje filtrira te se pakira u bočice od 100ml i nakon hlađenja se zamrzava.

Kako naručiti magareće mlijeko

Pošto magarećeg mlijeka nema tokom cijele godine i samo u malim količinama, potrebno je naručiti mlijeko unaprijed. Rok isporuke ovisi o dostupnim količinama. Nazovite nas ili pošaljite ispunjeni obrazac narudžbe na mail.

Isporuka magarećeg mlijeka

Magareće mlijeko se preuzima na našoj farmi. Preuzima se u zamrznutom stamki, s toga preporučujemo da ponesete termo vrećicu ili boks za hlađenje, te ga odmah spremite u škrinju čim stignete doma.

Mužnja i pakiranje

Gdje se nalazi Farma magaraca?

Farma magaraca nalazi se povrh Šmrike, u blizini Crikvenice, Rijeke i otoka Krka. Saznajte kako doći do nas


Pošaljite upit za magareće mlijeko

  Naše magarice su baš za sve - daju zdravo mlijeko i vole se družiti s vama

  Vikend putovanje

  Jednodnevni izlet za djecu i roditelje

  Izlet u prirodu u pratnji magaraca

  Dječji rođendani